PRIVACY POLICY

Be Kind is een merk waar je duurzame kinderkleding kunt bestellen. Via onze website verwerken wij persoonsgegevens. Be Kind gaat  zorgvuldig en op een veilige manier met deze gegevens om.

In deze privacyverklaring staat beschreven welke gegevens wij verzamelen, waarom en met wie we die eventueel delen. Daarnaast leggen we uit hoe we jouw gegevens opslaan en hoe we deze tegen misbruik beschermen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op vanaf 1 mei 2019. We behouden ons het recht om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring.

Mocht je vragen hebben over ons privacybeleid, neem dan contact met ons op via onderstaand mailadres. We raden je aan deze verklaring geregeld te lezen, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte blijft.

 

Over Be Kind

Contactgegevens:

Paladijnenweg 118

3813 KE Amersfoort

hello@bekind-store.com

 

Welke gegevens verzamelen en verwerken wij?

  • E-mailadres

  • NAW gegevens

  • Transactie geschiedenis

  • IP-adres

  • Gegevens over je computer (zoals welke browser en welk besturingssysteem je gebruikt)

  • Duur en tijdstip van het bezoek aan onze website

  • Klikgedrag

 

Voor welke doeleinden verzamelen en verwerken wij jouw gegevens?

  • Om gebruik van de webshop mogelijk te maken;

  • Om de Be Kind website te beveiligen en te verbeteren

  • Om analyses te kunnen maken obv geanonimiseerde gegevens

  • Om informatie over jou te verstrekken aan derden en/of derden toegang te geven tot informatie over jou, indien je daartoe toestemming hebt gegeven of op basis van wet- en/of regelgeving.

 

Op welke manier gebeurt dit?

  • Verwerken van een bestelling
    Onze website is ontwikkeld met software van Wix. Persoonsgegevens die je tijdens je bestelling aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. Wix heeft toegang tot je gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden, zij zullen uw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, maken wij voor de afhandeling daarvan gebruik van je persoonsgegevens. Indien dat nodig is voor uitvoering van de overeenkomst kunnen wij je persoonsgegevens ook aan derden verstrekken, zoals bijvoorbeeld een postbedrijf.
    Be Kind zal zonder jouw expliciete toestemming jouw persoonsgegevens niet aan derde partijen verstrekken voor direct-marketingdoeleinden (bijvoorbeeld voor het toezenden van aanbiedingen).
    We zijn wettelijk verplicht de gegevens gerelateerd aan je bestelling 7 jaar te bewaren

  • Analyse
    Als je de Be Kind website bezoekt verzamelen wij, als je daar toestemming voor geeft, door middel van cookies bepaalde gegevens over je. Dit doen wij onder andere om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te verhogen en om analyses uit te voeren voor rapportage doeleinden.

  • Google Analytics
    Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de "Analytics"-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Deze verwerker is mogelijk verplicht op grond van geldende wet- en regelgeving inzage te geven in deze gegevens. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics-informatie te gebruiken voor andere Google diensten.
    Voor cookies geldt een beperkte bewaartermijn en die termijn verschilt per cookie. [cookie policy]

  • Marketing
    Naast de informatie op onze website kunnen wij je ook op de hoogte brengen van onze nieuwe producten en diensten per e-mail en via social media. We bieden een e-mail nieuwsbrief waarmee wij klanten en geĂ¯nteresseerden (ongeveer 1 keer per maand) informeren over onze producten en diensten. Daarnaast kun je e-mails ontvangen met gepersonaliseerde aanbiedingen op basis van je aankopen in onze webwinkel.
    We sturen je alleen promotionele e-mails met jouw toestemming. Ontvang je liever geen promotionele e-mails meer? Uitschrijven kan via de link in de e-mail of via de klantenservice.
    Als je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief of toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van gepersonaliseerde e-mails, dan bewaren we die toestemming 5 jaar. Ook als je beslist dat je de e-mails niet meer wilt ontvangen, bewaren we het intrekken van je verzoek.

  • Klantenservice
    Wij bieden via onze webshop de mogelijkheid om vragen te stellen middels een contactformulier, waarbij je gevraagd wordt diverse gegevens in te vullen om je vraag te behandelen. De gegevens die je ons toestuurt, worden bewaard totdat je vraag beantwoord is.
    Als je telefonisch of per e-mail contact opneemt omdat je vragen of klachten hebt over onze dienstverlening, slaan we jouw contactgegevens en jouw vraag of klacht op. De informatie die op deze wijze wordt verzameld wordt gebruikt voor de beantwoording van de betreffende vragen, de afhandeling van klachten en voor algemene statistieken ten behoeve van verbetering van onze dienstverlening.

  • Acties via social media
    Als je meedoet aan een actie of prijsvraag vragen we je naam, adres en/of e-mailadres. Deze hebben wij nodig om de actie uit te kunnen voeren en om de prijswinnaar(s) bekend te maken en in te lichten.
    Wij verzamelen deze gegevens met jouw toestemming. In de voorwaarden van de betreffende prijsvraag of actie kun je terugvinden waarvoor jouw gegevens precies worden gebruikt en hoelang wij deze bewaren.

  • Klantonderzoeken
    Om onze dienstverlening te verbeteren kunnen we je gegevens (e-mailadres en/of telefoonnummer) gebruiken om je uit te nodigen voor een vrijblijvend klant- of marktonderzoek. Op deze manier help je ons om onze diensten en producten nog beter af te stemmen op jouw wensen en verwachtingen.
    Of je wil deelnemen aan klant- of marktonderzoek bepaal je zelf. Hoe lang jouw gegevens gekoppeld aan de uitslagen van het klant- of marktonderzoek worden bewaard, varieert per onderzoek.

​

Bewaartermijnen

Wij bewaren jouw gegevens zolang je klant van ons bent, inclusief garantie. Dit betekent dat wij uw klantprofiel bewaren totdat u aangeeft dat u niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Als u dit bij ons aangeeft zullen wij dit opvatten als een vergeetverzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met je (persoons)gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus voor zolang de toepasselijke termijn loopt bewaren.

 

Verstrekking aan derden

Zonder jouw expliciete toestemming zal Be Kind jouw persoonsgegevens niet aan derde partijen verstrekken voor direct-marketing doeleinden (bijvoorbeeld voor het toezenden van aanbiedingen).

Het aan derden verstrekken van jouw gegevens kan voorkomen indien wij daartoe op basis van wet- en/of regelgeving verplicht zijn, we daartoe genoodzaakt zijn als gevolg van een rechtszaak en/of in het geval we dat noodzakelijk vinden ter bescherming van onze eigen rechten.

Wij kunnen je gegevens doorgeven aan onze partners die betrokken zijn bij de afhandeling van een bestelling, zoals bijvoorbeeld een postbedrijf.

In onze webwinkel zijn social media buttons opgenomen. Middels het gebruik daarvan kunnen de beheerders van deze diensten je persoonsgegevens verzamelen.

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze webwinkel zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaringen van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

 

Klachtenprocedure

Voor vragen over onze privacyverklaring kun je te allen tijde contact met ons opnemen. Je kunt ons ook een verzoek toesturen om je gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Ook kun je een verzoek indienen om een gegevensexport op te vragen voor gegevens die wij met je toestemming gebruiken, of gemotiveerd aangeven dat je de verwerking van persoonsgegevens door ons wil laten beperken. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser. Mochten de gegevens niet kloppen, dan kun je ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen.

 

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van je (persoons-)gegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Betalingsverkeer

Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van Stripe. Stripe verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. Stripe heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Stripe bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.